Hvad er

Tadelakt

The art of tadelakt is 4,000 years old,
the oldest and most treasured plaster finishes in the world.
Nyttig viden

Hvad er Tadelakt?

Tadelakt er en meget prestigefyldt dekorativ kunst, der giver dig mulighed for at skabe unikke og ekstraordinært smukke finish.
I moderne tid fascinerer denne teknik designere, arkitekter og kunder, der er interesserede i temaet bæredygtighed givet Tadelakt og et produkt af kunsthåndværksekspertise inden for grøn bygning.

Vi har samlet en række forskellige detaljer og forskellige eksempler for vores projekter – for at give dig svaret på: hvad er Tadelakt?

Tadelakt Materiale

Tadelakt 

Tadelakt en Marokkansk dekorationsteknik

Ordet “Tadelakt” betyder at gnide, massere, glatte, det er en afledning af berbersproget.
Tadelakt er en gammel marokkansk dekorationsteknik baseret på hydreret kalk.

i oldtiden blev det brugt til at vandtætte cisternerne for at spare på vand, men i dag bruges det hovedsageligt til oprettelse af fine finish.
Dens egenskab er faktisk en stor modstandsdygtighed over for vand, hvilket giver et fremragende resultat i udsmykningen af badeværelser og håndvaske.

Tadelakt påføres, glattes og poleres med olivenoliesæbe. Denne proces giver æstetiske egenskaber med stor materialepåvirkning og forbedrer miljøet,

Tadelakt moderne Badeværelse

Hvordan Tadelakt er lavet

Den hydratiserede kalk fra den marokkanske Tadelakt opnås ved kalcinering af kalksten, kogt i gamle brændeovne ved 800 ° i ca. 36 timer.

Derefter opnås det vandtætte gips ved at blande kalk med vand uden at tilføje noget andet. Den resulterende blanding spredes på murværket eller på gulvet, flades derefter og glattes med en bestemt flodsten og ved hjælp af sort sæbe baseret på olivenolie. Endelig poleres den med naturlig bivoks og citrus, meget duftende.

Resultatet er helt vandtætte og glatte overflader, overdådige og minimale på samme tid. Ved berøring er denne belægning “blød” og har mistet den sædvanlige æstetiske hårdhed af kalk, hvilket giver anledning til silkeagtige overflader med afrundede hjørner og skyggefulde, ujævne og dybe farver.

Den naturlige farve af marokkansk kalk er allerede en smuk lysbeige, men med tilsætning af oxider eller naturlige jordarter kan man få uendelige farvevariationer.

Spørgsmål og svar

Vi har samlet en række spørgsmål og svar omkring Tadelakt og anvendelse af det.

Læs mere om vores Spørgsmål og svar.

Inspiration fra andre kunstnere

Vi bliver konstant inspireret af fantastiske værker og de faglige specialister bag dem.
Vi har samlet nogle af de største inspirationskilder for os i dette lille galleri.
Vores stærke samarbejdspartnere – bl.a. Stucco Italiano – sikrer, at vi altid er ambitiøse på vores kunders vegne.

Få mere information

Kontakt os

Telefon:

+45 50 74 85 83
(kl. 10:00 – 19:00)

E-mail:

info@tadelakt.dk
(altid tilgængelig)

Adresse:

Lindeplads 1, 1. tv.
dk-3730 Allinge

Vælg sprog »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev