Vi har samlet nogle

Spørsmål og svar

Spørgsmål og svar om Tadelakt

På denne side har vi samlet en række spørgsmål og svar og Tadelakt, og om hvordan Tadelakt kan anvendes til dekoration og indretning.

Vi har samlet en række eksempler på de projekter vi har lavet for vores kunder – som inspiration.

Tadelakt er en gammel og dyrebar marokkansk dekorationsteknik, der er kendetegnet ved en stor modstandsdygtighed over for vand. Dens base er en særlig hydreret kalk, der er opnået fra kalksten af ​​marine sedimentering, der findes i omgivelserne i Marrakech og koges i byens traditionelle træovne.

Den traditionelle Tadelakt-teknik blev skabt specielt til applikationer, der krævede høj modstandsdygtighed over for fugtighed: for omkring tusind år siden blev den brugt til vandtætte cisterner og vandbassiner og kan stadig findes i mange badeværelser og springvand. Det modstår også varme meget godt: I Marokko anvendes det ofte på bygningers ydre facader, udsat for et meget varmt klima.

Tadelakt er et helt naturligt materiale. Den kalk, der anvendes til konstruktionen, produceres kun med forkalkningen af ​​kalkstenen i Marrakech. Normalt bruges den naturlige farve fra kalk men det er også muligt, at farve tadelakken med naturlige jordarter. Til beskyttelse af tadelakken anvendes sort sæbe, fremstillet fra sorte oliven, samt bivoks opløst i citrusopløsningsmiddel.

Foruden at være vandafvisende har tadelakt også en høj PH-værdi, som giver materialet fungicide og bakteriedræbende egenskaber.

Tadelakt vedligeholdes med vand og sæbe (f.eks. Marseille eller sort sæbe). Sæben renser og nærer Tadelakt, og får overfladen til at skinne. Hvis tadelakt er opsat i kontakt med vand anbefales det, at materialet påføres voks en gang om året.

Mellem 3 og 8 millimeter

Overfladen skal være rå og absorberende, Med tilstrækkelig forberedelse kan tadelakt anvendes på vådrums gips, Farmacell, Wedi plader, gasbeton og meget mere.

Tadelakt kan ikke påføres direkte på fliser eller lerpuds

Teknikken til at fremstille og påføre tadelakt er meget besværlig. Det anbefales helt klart, at have professionelle til at udføre opgaven.

Prisen varierer afhængigt af materialets beskaffenhed og jobbets kompleksitet. 

For at give et tilbud, har vi brug for nogle grundlæggende oplysninger omkring projektet – såsom skitser, billeder, kvadratmeter for arealet, lokation, beskrivelse af påføringsoverfladen, samt de ønskede materialer og farver for tadelakken.

Klik her for at få et tilbu

Få mere information

Kontakt os

Telefon:

+45 50 74 85 83
(kl. 10:00 – 19:00)

E-mail:

info@tadelakt.dk
(altid tilgængelig)

Adresse:

Lindeplads 1, 1. tv.
dk-3730 Allinge

Tilmeld dig vores nyhedsbrev